TERVETULOA CIRKEL-KAVERIPIIRIIN!

OLETKO UTELIAS TAPAAMAAN UUSIA IHMISIÄ?

OLETKO VALMIS AUTTAMAAN MUITA?

ONKO SINULLA ROHKEUTTA AVATA OVESI?

Kaveripiiri on tauolla, palaamme syksyn aikana!

Uusi tapa tavata ihmisiä kielestä tai paikkakunnasta riippumatta.

Cirkel-ohjelman kautta saat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, vaikkapa omassa kodissasi. Jokainen Cirkel-ryhmä koostuu neljästä toisilleen tuntemattomasta henkilöstä, joista yksi järjestää muille ohjelmaa. Järjestäjä voi esimerkiksi ehdotta ruoanlaittoa ja illallista omassa kodissaan, tai vaikka iltapäiväkahveja kaupungilla. Jokainen ryhmä tapaa yhden kerran, mutta ohjelmaan voi osallistua niin monta kertaa kuin haluaa.

KÄYTÄNNÖSSÄ

Cirkel-kaveripiiri muodostuu neljästä toisilleen tuntemattomasta henkilöstä, jotka tapaavat yhden kerran. Yksi ryhmän jäsen toimii järjestäjänä ja suunnittelee ryhmälle ohjelmaa, joka voi olla vaikkapa ruoanlaittoa tai peli-iltaa. Pääasia on, että tapaaminen mahdollistaa toisiinsa tutustumisen.

Ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun kautta ja kun sinulle on löytynyt ryhmä, saat meiltä viestin. Voit silloin valita, otatko paikan vastaan vai jäätkö odottamaan sopivampaa ajankohtaa. Tämän jälkeen saat tutustua ryhmääsi sähköpostin välityksellä ja keskenänne sovitte päivämäärästä. Jokainen ryhmän jäsen vastaa itse mahdollisista kustannuksista mikäli muusta ei olla sovittu.

Kyselemme silloin tällöin kuulumisia osallistujilta, jotta voimme jatkaa ohjelman kehittämistä. Jos jokin asia mietityttää voi meihin aina ottaa yhteyttä.

MINKÄLAISTA TEKEMISTÄ?

Jos olet ilmoittautunut järjestäjäksi voit itse päättää minkä tehtävän tarjoat vieraillesi. Jos ideat ovat vähissä, saa tästä napata ehdotuksia:

 • Ruoanlaittoa (järjestäjä voi toki myös päättää tarjota vierailleen illallista ilman työpanosta)
 • Leipomista
 • Kaappien järjestelyä
 • Pieniä remonttihommia
 • Varaston järjestelemistä
 • Puutarhatöitä
 • Omenanpoimintaa
 • Maalausta
 • Kielikylpyä kahvilassa
 • Marja- tai sienipoimintaa
 • Museovierailuja

SUOSITUKSIA TAPAAMISIIN

Suosittelemme 2-3 tunnin mittaisia tapaamisia, jotta kaikki tietävät mitä odottaa.

Jos olet ryhmän järjestäjä on hyvä miettiä seuraavaa: .

 • Pyri suunnittelemaan sellaista tekemistä, jota voi tehdä samassa tilassa muiden kanssa. Näin voitte keskittyä siihen tärkeimpään, eli yhdessäoloon.
 • Valmistele hyvin: huolehdi siitä, että kaikilla on tehtävä ja että kaikki tuntevat itsensä tarpeellisiksi ja tervetulleiksi.
 • Ryhmää ei välttämättä tarvitse kutsua kotiisi. On paljon asioita, joita voi tehdä kodin ulkopuolella tai yleisellä paikalla (katso ehdotukset).

Jos olet osallistuja:

 • Ole avoin erilaisille ohjelmanumeroille. Voi olla, että saat auttaa jossain kodin askareessa, tai ehkä saat istuutua katettuun pöytään. Ohjelman ydin on uusien ihmisten tapaaminen, ja se, mitä ryhmä tekee tutustuessaan on toissijaista. Ryhmän järjestäjä kertoo ennen tapaamista mitä hän on suunnitellut, jotta osallistujat voivat valmistautua henkisesti.

KENELLE?

Cirkel-toimintaan voi osallistua jokainen täysi-ikäinen henkilö, asuinpaikasta, kielestä tai kansalaisuudesta riippumatta. Osallistuminen ei edellytä omaa kotia; oman tapaamisen voi halutessaan järjestää myös kodin ulkopuolella.

MITEN ILMOITTAUDUN?

Ilmoittaudu täyttämällä oheinen lomake. Kerro erityisesti minkä roolin haluat ryhmässä, eli lähdetkö mukaan osallistujana vai järjestäjänä. Saat sähköpostiviestin kun sinulle on löytynyt ryhmä, ja päätät silloin, otatko paikan vastaan vai jäätkö odottamaan. Kun kaikki ovat lunastaneet paikkansa, lähetetään ryhmäläisille yhteinen sähköposti, jonka avulla he sopivat ajankohdasta (järjestäjä ehdottaa muutamaa ajankohtaa, joista ryhmä valitsee sopivimman).

VOINKO VALITA RYHMÄNI ITSE?

Tärkeimmät kriteerimme ryhmien luomisessa ovat alue, sukupuoli ja kieli. Ilmoittautuessasi voit kuitenkin kertoa mahdollisista muista toiveistasi ryhmän suhteen, ja huomioimme ne mahdollisuuksien mukaan.

MIHIN SITOUDUN?

Saat meiltä viestin kun sinulle on löytynyt ryhmä. Mikäli haluat vastaanottaa paikan ryhmässä, vastaat meille mahdollisimman pian. Tämän jälkeen saat tutustua ryhmääsi sähköpostin välityksellä ja keskenänne sovitte päivämäärästä. Jokainen osallistuja sitoutuu yhteen tapaamiseen. Jokainen panostaa tiimityöhön ja ryhmähenkeen parhaimpansa mukaan, koska ryhmä on juuri sitä, mitä sen neljä osallistujaa siitä tekevät.

VASTUU

Luckan Helsingissä koordinoi Cirkel-toimintaa, ottaa vastaan ilmoittautumiset, kokoaa ryhmät ja pitää yhteyttä osallistujiin. Osallistuminen ohjelmaan tapahtuu jokaisen omalla vastuulla. Asukkaiden koteja ja niissä olevia sääntöjä on, niinkuin myös oikeassa elämässä, noudatettava ja jokaista piiriläistä on kohdeltava kunnioituksella.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen on ilmaista, eikä se sido mihinkään. Vahvistat osallistumisesi vasta siinä vaiheessa, kun sinulle on löytynyt ryhmä.

HUOM! Ilmoittautumalla The Circle -ohjelmaan annat suostumuksesi sille että otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse / puhelimitse, suostut myös siihen että jaamme sähköpostitietosi kolmen muun Circle-osallistujan kanssa. Kunnioitamme yksityisyyttäsi, ja antamiasi tietoja käytetään vain, The Circle ohjelman koordinoimiseen.

Nimi*

Sähköposti*

Puhelin*

Ikä*
18-2526-2930-3536-4546-5556-6566-

Kansalaisuus

Rooli (Pyrimme muodostamaan ryhmiä niin, että he, joita kiinnostaa järjestäminen saavat ryhmässään tämän roolin)*
JärjestäjäOsallistuja

Missä olet valmis osallistumaan? (paikkakunta/alue)*
Esim. "Helsingissä" tai "Pelkästään Porvoossa".

Millä kielillä haluat osallistua?*

Kerro vähän itsestäsi ja toiveistasi ryhmän suhteen.

Cirkeln-kaveripiiri saa pitää minut ajan tasalla tapahtumista sähkpostitse

Kysyttävää? Laita viestiä osoitteeseen: [email protected]

Cirkeln on osa Frendi-projektia, jota koordinoi Föreningen Luckan r.f. ja jota rahoittaa EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF). 

Graafinen suunnittelu: Linn Henrichson