TERVETULOA CIRKEL-KAVERIPIIRIIN!

OLETKO UTELIAS TAPAAMAAN UUSIA IHMISIÄ?

OLETKO VALMIS AUTTAMAAN MUITA?

ONKO SINULLA ROHKEUTTA AVATA OVESI?

AJANKOHTAISTA: CIRCLE MINGLE 20.3.2018!

Uusia Circle-ryhmiä luodaan tällä hetkellä pääsääntöisesti Circle Mingle -tapahtumassa, joka järjestetään joka kuukausi Helsingin Luckanilla*. Tapahtuman tarkoitus on tarjota samanhenkisille, avoimille ja uteliaille ihmisille kohtaamispaikan, jonka kautta pääsee mukaan neljän hengen Circle-ryhmiin. Mingle-iltana  saat tutustua uusiin ihmisiin, jakaa tarinaasi muiden kanssa ja keskustella tiettyjen teemojen ympärillä. Osallistuminen on ilmaista. Rekisteröityminen sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai [email protected]

Seuraava Circle Mingle tiistaina 20.3 klo 17:30, Simonkatu 8.
Toivottavasti nähdään!

 

*Resurssipulan johdosta uusia ryhmiä luodaan toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla. Toivottavasti voimme pian tarjota ryhmiä myös muualla Suomessa.

Cirkel-piiriin kuuluu sinun lisäksesi kolme ihmistä, joita todennäköisesti et vielä tunne. Tämä neljän hengen piiri tapaa vuorollaan jokaisen jäsenen kotona, tarjoten toisilleen auttavaa kättä pienissä kodin askareissa. Yksi voi tarvita apua varaston tyhjentämisessä ja joku toinen kasvimaan siistimisessä. Ei raskasta työntekoa, vaan rentoa yhdessäoloa.

KÄYTÄNNÖSSÄ

Cirkel-kaveripiiri muodostuu neljästä toisilleen tuntemattomasta henkilöstä, jotka tapaavat neljä kertaa; jokaisen jäsenen kotona vuorollaan. Yhteensä siis neljä kertaa.

Yhden (noin 2-3 tunnin mittaisen) tapaamisen aikana ryhmä suorittaa asukkaan valitsemaa tehtävää, oli se sitten pientä remonttihommaa tai kevyttä siivousta. Tehtävä on asukkaan päätettävissä, mutta alla näet sekä suosituksemme että konkreettisia ehdotuksia.

Luckanin henkilökunta koordinoi ryhmiä, mutta varsinaisiin tapaamisiin osallistuu ainoastaan kaveripiirin neljä jäsentä.

VOINKO VALITA RYHMÄNI ITSE?

Ilmoittautuessasi voit kertoa toiveistasi ryhmän suhteen, esimerkiksi alueesta tai kielestä. Voit myös esittää muita toiveita; haluatko esimerkiksi että ryhmä koostuu samanikäistä henkilöistä tai onko aloitusajankohdalla väliä? Otamme kaikki toiveet huomioon kootessamme ryhmiä.

VASTUU

Luckan Helsingissä koordinoi Cirkel-toimintaa, ottaa vastaan ilmoittautumiset, kokoaa ryhmät, esittää ehdotuksen aikataulusta ja pitää yhteyttä osallistujiin. Jokainen osallistuja kantaa vastuunsa ja yrittää parhaimman mukaan panostaa mieluisaan kokemukseen kaikille. Asukkaiden koteja ja niissä olevia sääntöjä on noudatettava ja jokaista piiriläistä on kohdeltava kunnioituksella.

Muistathan, että jokainen osallistuja sitoutuu ainoastaan neljään tapaamiseen. Jos haluat pitää yhteyttä piiriläisiin muissa asioissa, muistathan tarkistaa sopiiko se. Uusien ystävien löytäminen Cirkel-toiminnan kautta on hieno lisä, mutta kenenkään ei tarvitse tuntea pakkoa ystävyyteen tai yhteyden ylläpitoon ohjelman loputtua.

MINKÄLAISTA TEKEMISTÄ?

Jokainen osallistuja voi itse päättää minkä tehtävän hän tarjoaa omalla vuorollaan vierailleen. Jos ideat ovat vähissä, saa tästä napata ehdotuksia:

Kotona
Ruoanlaittoa / leipomista / kaappien järjestelyä / kevyttä siivousta / vaatteiden silittämistä / lakanoiden taittamista / ompeluhommia / pieniä remonttihommia / varaston siivousta / juhlajärjestelyjä

Pihalla
Puutarhatöitä / pieniä rakennushommia / omenanpoimintaa / maalausta / mullanvaihtoa / lehtien haravointia

Muualla
Kauppareissua / kielikylpyä kahvilassa / marja- tai sienipoimintaa / museovierailuja / pop-up kahvila Ravintolapäivänä

KENELLE?

Cirkel-toimintaan voi osallistua jokainen täysi-ikäinen henkilö, asuinpaikasta, kielestä tai kansalaisuudesta riippumatta. Osallistuminen ei edellytä omaa kotia; oman tapaamisen voi järjestää myös kodin ulkopuolella.

MITEN ILMOITTAUDUN?

Ilmoittaudu täyttämällä oheinen lomake. Saat sähköpostiviestin kun sinulle on löytynyt ryhmä, ja voit siinä vaiheessa päättää lähdetkö mukaan vai jäätkö odottamaan. Ennen varsinaisia tapaamisia ryhmä kutsutaan koolle Luckan Helsingin tiloihin, jossa tutustutaan ja sovitaan alustavasta aikataulusta. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevat ryhmät saavat paikallista starttiapua.

MIHIN SITOUDUN?

Jokainen osallistuja sitoutuu neljään tapaamiseen; kerran jokaisen piiriläisen kotona. Oikeudenmukaisuuden varmistamiseksi on tärkeää että kaikki osallistuvat kaikkiin tapaamisiin. Jokainen panostaa tiimityöhön ja ryhmähenkeen parhaimpansa mukaan, koska ryhmä on juuri sitä, mitä sen neljä osallistujaa siitä tekevät. Jokainen isäntä/emäntä valitsee tehtävänsä itse, mutta on hyvä valita sellainen tehtävä joka soveltuu kaikille osallistujille. Näiden neljän tapaamisen jälkeen ryhmä voi joko lopettaa tai jatkaa tapaamisia, ja jos joku jättäytyy piiristä pois, voi Luckanin henkilökunta löytää uuden jäsenen tilalle.

SUOSITUKSIA TAPAAMISIIN

Suosittelemme 2-3 tunnin mittaisia tapaamisia, 1-2 viikon välein. Ryhmä sopii etukäteen alustavasta aikataulusta, mutta voi tarvittaessa muuttaa sitä keskenään. 

Valitessasi ryhmälle tarjottavaa tehtävää, on hyvä miettiä seuraavaa:

  • Ryhmää ei tarvitse kutsua kotiisi. On paljon tehtäviä, joita voi suorittaa kodin ulkopuolella tai yleisellä paikalla (katso ehdotukset).
  • Pyri valitsemaan tehtäviä, joita voi suorittaa samassa tilassa muiden kanssa. Näin voi keskittyä siihen tärkeimpään, eli yhdessäoloon.
  • Ajattele turvallisuutta. Valitse sellaisia tehtäviä, joita myös kokematon voi turvallisesti suorittaa.
  • Vältä raskaita, vastenmielisiä tai liian henkilökohtaisia tehtäviä. Mieti, mitä itse olisit valmis tekemään muiden luona.
  • Valmistele hyvin: huolehdi siitä, että kaikilla on tehtävä ja että kaikki tuntevat itsensä tarpeellisiksi.
  • Vieraille saa mielellään tarjota pientä purtavaa.
  • Ole avoin erilaisille tehtäville. Yhdelle isännälle/emännälle suurin apu voi olla kielikylpyä kahvilassa, kun taas toinen arvostaa apua varaston siivouksessa. Tässä ei kilpailla siitä, kuka tarjoaa vierailleen mukavimman tehtävän, vaan jokainen valitsee sellaisen tehtävän josta todella on hyötyä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen on ilmaista, eikä se sido mihinkään. Vahvistat osallistumisesi vasta siinä vaiheessa, kun sinulle on löytynyt ryhmä.

Nimi*

Sähköposti*

Puhelin*

Ikä*
18-2526-2930-3536-4546-5556-6566-

Kansalaisuus

Missä haluat järjestää oman päiväsi/iltasi?*
Esim. "Omassa kodissani Leppävaarassa" tai "Yleisellä paikalla Helsingin keskustassa". Huomaa että ryhmän kutsuminen kotiisi on täysin vapaaehtoista.

Missä olet valmis osallistumaan? (paikkakunta/alue)*
Esim. "Helsingissä" tai "Pelkästään Porvoossa"

Millä kielillä haluat osallistua?*

Kerro vähän itsestäsi (mitä enemmän kerrot, sitä helpompi meidän on löytää sinulle sopiva ryhmä). Esim. Minkälaista apua tarvitset? Mitä muuta teet mielelläsi? Onko sinulla lapsia ja haluatko osallistua heidän kanssaan? Haluatko osallistua samanikäistesi kanssa? Onko sinulla aikatauluun liittyviä toiveita?

Kysyttävää? Laita viestiä osoitteeseen: [email protected]

Cirkeln on osa Frendi-projektia, jota koordinoi Föreningen Luckan r.f. ja jota rahoittaa EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF). Projektin tavoite on luoda kohtaamispaikkoja kaksisuuntaisen kotouttamisen tukemiseksi.

Graafinen suunnittelu: Linn Henrichson